Burgers Boeren
Beheer
Weidevogels
Alles over duurzame bedrijfsvoering met veel biodiversiteit en een
leefbaar platteland!
 • Zomertaling  (Skiertsjilling)

  Zomertaling (Skiertsjilling)

  Sponsoren

   

   

  Het gaat niet goed met de zomertaling. Landelijk wordt het aantal geschat op 1.800 broedparen, een decimering ten opzichte van de zestiger jaren van de vorige eeuw.

   

   
  Ook in de landerijen van Skalsumer Natuurbeheer gaat het niet goed. Vorig jaar werden hier vier paren geteld, in 2005 waren het er nog acht.
   
  De zomertaling houdt van niet te grote plassen en sloten in natte weilanden en hooiland. Ze houden van kruidenrijke vegetatie. De laatste jaren heeft het bedrijf van de familie Agema veel aandacht besteed aan het creëren van kruidenrijke slootranden en perceelstroken. Wellicht komt de zomertaling in de toekomst daarom in grotere aantallen terug.
   
  Nesten zijn in het lange gras zeer moeilijk op te sporen. Het eendje blijft zitten bij het maaien. Daarom worden er veel dood gemaaid. Een goede wildredder is de oplossing. Helaas laat dat nog op zich wachten.
   
   
  Zomertaling  (woerd)
   
  Zoeken

  Headlines Natuurjournaal
  Watersnippen op doortrek (02-11-2015 11.51)
  Landbouw grootste tegenstander (26-01-2015 20.47)
  Snippen (18-10-2014 20.25)
  grutto Kollumerpomp is terug (03-04-2014 20.52)
  Gebied Skalsumer Natuurbeheer
  pic

  Het gebied waar de Stichting Skalsumer Natuurbeheer actief is, ligt bij Kollumerpomp, dicht bij het Lauwersmeer in het noordoosten van de provincie Fryslân.

  Voor de precieze ligging kunt op onderstaande link klikken