Burgers Boeren
Beheer
Weidevogels
Alles over duurzame bedrijfsvoering met veel biodiversiteit en een
leefbaar platteland!
 • Journaal

  Journaal

  Sponsoren
  Een wel heel bijzondere bezoeker (04-08-2013 11.08)


  Verleden week hadden Hessel en Etty wel een heel bijzondere bezoeker. Vanuit de keuken zagen ze een uil in een boom zitten. Wat hun gelijk opviel was dat deze uil veel groter was dan de Ransuil die daar ook wel eens een bezoekje brengt. Na nog eens goed kijken waren beiden er uit, het moest wel een Oehoe zijn, misschien overgevlogen vanuit het Lauwersmeer, daar worden ze de laatste tijd wel vaker gezien.


  Foto: Oehoe verscholen tussen de takken.


  Foto: Oehoe de oor pluimen omhoog
  .
  Na een paar uurtjes was de Oehoe ook plotseling weer verdwenen.
  De Oehoe is de grootste uil van Europa, en ongeveer twee keer zo groot als een Ransuil. Het vrouwtje van de Oehoe is groter dan het mannetje, deze in gemiddeld 61 cm en het vrouwtje is gemiddeld 67 cm. De spanwijdte van het mannetje is gemiddeld 157 cm en van het vrouwtje gemiddeld 168 cm. De oor pluimen zijn ongeveer 6 cm groot.

   
  Foto: Even kijken of de nagels nog scherp zijn.
  De Oehoe leeft van zoogdieren zoals Ratten Woelmuizen , Egels, Konijnen en Hazen, en van middelgrote vogels zoals, Meeuwen, Kraaien , Houtduiven, Roofvogels en andere uilen.


  Foto: Oehoe.
   

  Zoeken

  Headlines Boerenjournaal
  Nog steeds winter (13-03-2013 23.14)
  Einde weidevogelseizoen (15-07-2012 17.48)
  Plas Dras (01-07-2012 10.47)
  Gebied Skalsumer Natuurbeheer
  pic

  Het gebied waar de Stichting Skalsumer Natuurbeheer actief is, ligt bij Kollumerpomp, dicht bij het Lauwersmeer in het noordoosten van de provincie Fryslân.

  Voor de precieze ligging kunt op onderstaande link klikken